Keinginan Tidak Kesampaian

Hari sabtu lepas, sedang aku di Sungei Wang aku sempat singgah di suatu Kedai CD Audio. Tetiba mata aku terpandai satu CD, sah set original CD Bone Thugs-N-Harmony — The Collection Volume 1. Mula-mula bersemangat juga nak beli tetapi terus batalkan niat bila tengok tag harga RM89.99.

Macam mana nak support barang tulen kalau sampai dekat RM100 untuk satu CD Audio.

Share

9 Responses

  1. nor on 07 Nov 2006

    xper2..kita dh kaya nnt kita beli erk..hihi..


  2. crynn on 07 Nov 2006

    Kalo kaya baik beli benda lain… XD


  3. nor on 07 Nov 2006

    tp klu i yg nk dgr mcm mn….uwwaaaa…


  4. crynn on 07 Nov 2006

    Sejak bila layan Bone Thugs ni… huhuhu


  5. nor on 07 Nov 2006

    xmo bl dah…nnt ada plak post “Keinginan Tidak Kesampaian”-by NOR


  6. crynn on 07 Nov 2006

    hehehe… :p


  7. ChronoSight on 08 Nov 2006

    The Weekend…

    So what happen was I had to go to work on Saturday… Everything were planned out for the weekend, I[n]#39;m supposed to go on a date, create a WordPress template, finish up panoramic stitching process and clean up my house. But it[n]#39;s true that wh…


  8. waniee on 15 Feb 2008

    ironically smlm i asked the same question to myself..

    and then i figured it out, most of the time its not that the things r mahal.. but taraf hidup kite mmg dah makin naik.. sampai orang yang dulu mampu pun jadi tak mampu nak beli things.. so patutnye gaji n bayaran to services shud naik also!

    for example kan, i noticed msians are always complaining about how expensive is lawyer fee, how expensive is a RM800 for a design mockup and so on.. mcm arggh, orang tak realize ke skang ni taraf hidup dah naik kat msia mestila stuff has to go up also..


  9. crynn on 15 Feb 2008

    Depend on stuff jugak Waniee.. Sebagai contoh, kalau harga biasa untuk menaiki teksi daripada destinasi A ke B adalah RM5 tetapi pada suatu hari ada teksi minta dibayar dengan RM10 untuk destinasi yang sama. Disini persoalannya, adakah kita perlu menerima kenaikkan RM5 itu sebagai kenaikkan taraf hidup ataupun inflasi?

    Disini kita sebagai pengguna perlu bijak membuat pilihan. Aku jugak melanggan majalah “Practical Web Design” & “Web Designer”. Jika diikutkan harga asal 5.99 Pound tetapi “Practical Web Design” dijual dengan harga RM30+ dan “Web Designer” dijual dengan harga RM40+ di kedai yang sama di KLCC, pada aku itu inflasi tapi kalau kita merasakan sanggup untuk menampung inflasi itu tiada masalah bukan.


Leave your comment